Vraag gratis jouw e-book EHBO Pijn aan

Klik op de afbeelding om je e-book aan te vragen
Klik op de afbeelding om je e-book aan te vragen

Iedereen voelt het.

Iedereen heeft er mee te maken.

Iedereen kent de betekenis.

Iedereen reageert erop.

 

Ik heb het over: PIJN

 

Bovenstaande gaat op als je het hebt over iemand die zijn hand verbrand aan een hete ketel. Je voelt de pijn, je weet dat je je hand moet terug trekken om meer pijn en schade te voorkomen, je reageert dus op die pijn. Daar werkt de bekende Eerste Hulp Bij Ongelukken heel goed.

 

Maar wat als je steeds pijn hebt in je nek. Onderzoeken wijzen niets uit en uiteindelijk zegt de dokter dat je er maar mee moet leren leven? Je voelt het nog steeds, maar de betekenis is niet duidelijk en het wordt erg moeilijk om te achterhalen welke reactie er moet komen.

 

Zijn we misschien de betekenis van veel soorten pijn vergeten in de loop der tijden? Want er zijn heel veel spreekwoorden en gezegden die verwijzen naar het lichaam, lichamelijk ongemak, pijn en emoties. Zoals iemand teveel op zijn nek zitten of een harde nek hebben. Ook woorden verbergen soms een betekenis zoals hardnekkigheid. Zou de betekenis van de nekpijn dan misschien zo te achterhalen zijn? Misschien kan deze persoon nagaan of iemand hem teveel op de nek zit? Of is hij koppig en niet ontspannen en buigzaam, zoals de fysieke nek van nature is?

 

Tijd voor de nieuwe aanpak met Echte Hulp Bij Onze PIJN!!

 

Onze fysieke pijn vertelt ons iets. Onze organen verwerken niet alleen het fysieke voedsel, maar onze organen zijn ook verantwoordelijk voor de verwerking van onze emoties.

Ook daar zien we veel verwijzingen in onze taal dat deze kennis niet nieuw is. Iemand kan zijn gal niet spuwen of is pisnijdig, heeft iets op zijn lever of zit ermee in zijn maag.

 

Door deze kennis mee te nemen als je ergens last van hebt, zie je de achterliggende oorzaak en kan je het daadwerkelijk bij de bron oplossen.

 

Zo is het ook met de plek in jou lichaam waar je de pijn voelt. Een pijn in de knie vertelt heel iets anders dan een pijn in de onderrug. Daarom heb ik een e-book gemaakt met checklists waar jij kan kijken wat de taal van jouw pijn is.