Ben jij een backpacker of reis je liever full package deal?

 

 

 

Wij zijn allemaal geboren met spiegelneuronen. En gelukkig maar want deze neuronen zorgen ervoor dat we onze omgeving gebruiken als spiegel. Zo leren wij vanaf onze geboorte technieken van iedereen om ons heen. Om te kunnen leven en overleven. Deze spiegelneuronen blijven altijd actief en zijn dus super handig. In het gewone leven, in het werkende leven en op reis.

Ik vind het heerlijk in een wildvreemd land te zijn en dan in een restaurant bijvoorbeeld de technieken af te kijken van de lokale bevolking.

Hoe werkt zo’n tafelfondue? Wat kan en mag je pakken uit al die stoommandjes Dim-Sum? Waar bestel je en waar haal je je eten op?

Super handig en uiteindelijk ook wel van levensbelang want je moet toch eten, hoe mooi de omgeving ook is.

 

Wij kopiëren dus heel veel gedrag en ik denk door de makkelijk te bereiken wereld wijde media kunnen we veel leren. Maar daar ligt ook een knelpunt. We worden gebombardeerd met succesverhalen en het idee dat je heel veel en heel hard moet werken om iets te zijn en bereiken. Dat je overal meteen een instant antwoord op moet hebben. En je moet het kunnen verklaren. Kortom, best veel moeten.

 

En dat past niet bij mij. Ik ben een heerlijk nieuwsgierige backpacker. Ik wil graag ergens langere tijd zijn zodat ik de tijd heb mij onder te dompelen in de mensen, hun wereld en bewegingen. Ik wil graag mensen ontmoeten. Tof woord by the way. Je ont-moet iemand. Geheel vrijblijvend en in alle rust, heerlijk. Je pikt op wat voor jou werkt, praat met de mensen om je heen en vertrekt als dat weer prettig voelt. Niet omdat het reisbureau heeft bepaald dat jij daar maar een x aantal uur mag zijn. Met backpacken ben ik echt in contact met wie ik ben en de energie waar ik het goed op doe. Ook dan kom ik struggels tegen en loopt het echt niet allemaal op rolletjes. Dat hoeft ook niet. Het is en blijft het echte leven met zijn contrast, zijn golfbeweging. Soms hoog, soms laag, maar altijd samen met jou.

 

Ik zeg vaak in mijn praktijk: ”Welkom op leerplaneet Aarde. Alles is een golfbeweging. Dus leer surfen dan zie je de lol ervan in!”

 

Zo heb ik ook in backpack-style mijn eigen pijnproces aangepakt. Na eerst de gebaande, normale wegen te hebben bewandeld, ben ik gaan dwalen over ongebaande wegen. Ik liet mij leiden door mijn gevoel. Soms zat ik in een wachtkamer en alles in mij riep dat ik daar niet wilde zijn. Dat het niets ging toevoegen aan mijn genezing, aan mijn reis naar pijnvrij leven. En andersom ook. Dan had ik een paar behandelingen gehad en merkte ik daadwerkelijk nog niet veel verschil in mijn fysieke lijf, maar mijn hele gevoel was blij en voelde dat er iets gebeurde. Dat er stappen werden gezet.

 

Nu ik mijn praktijk aan het uitbreiden ben met een offline gedeelte merk ik dat ik bijna die bekende valkuil weer instapte. Terwijl ik nu toch donders goed weet dat ik een backpacker ben in hart en nieren, stapte ik toch in het ondernemen als een full-package businessclass reiziger. En dat gaat geheid mis. Want je bent wie je bent. Doe alles op jouw manier en je energie loopt lekker. Maar ga het doen op een manier die ‘moet’ en je energie lekt weg, aan alle kanten.

 

Ik run vanaf deze week mijn onderneming packpack-style!! Nieuwe ideeën en producten lanceren wanneer het goed voelt voor mij. Mijzelf genoeg ruimte geven om ook inspiratie te mogen opdoen in plaats van doorbuffelen en produceren.

En ook hulp vragen aan mensen die sommige klussen gewoon veel beter en sneller kunnen doen, zodat ik niet alles zelf hoeft te doen. Zo heerlijk om de kwaliteiten van jezelf en de anderen op een makkelijke manier in te zetten.

 

Mijn vraag aan jou: Ben jij ook een backpacker en mag je gas terug nemen? Of ben je helemaal in je element als alles geregeld is en jij weet wat je te wachten staat? Kortom: leef jij op je eigen ritme en tempo of ren je mee in een race die niet de jouwe is??

 

Mijn gratis weggever: EHBO PIJN ( Echte Hulp Bij Onze PIJN) is bijna klaar!! Via deze link kan je je alvast inschrijven. Dan krijg jij als een van eersten een handige checklist met alle info over wat jouw organen je vertellen en wat de plaats van jouw pijn in je lichaam je kan vertellen.

 

maart 16, 2018
Marjolein
story