Jouw unieke blauwdruk

 

Een blauwdruk van een huis vinden we heel logisch maar we kijken niet om naar onze eiegen blauwdruk maar vinden het wel raar dat we klachten hebben.

“Logisch dat je je zo voelt. Je zit ook totaal niet op je blauwdruk.”

 

Deze zin is voor mij heel gewoon en als je bij mij in de praktijk komt zal je ook snel bekend zijn met wat ik met je blauwdruk bedoel.

 

Maar wat is die blauwdruk?

En waarom is het zo logisch dat van je blauwdruk afraken gepaard gaat met (pijn)klachten, ongemakken of depressieve en/of zwaarmoedige gevoelens.

 

Je blauwdruk is je echte Ik.

Ja, Ik met een hoofdletter, want het vertegenwoordigt jouw hele Zijn.

Niet alleen het ruimtepakje wat wij een fysiek lichaam noemen maar ook alle andere, fijnstoffelijke lichamen/lagen die we hebben.

In een andere blog zal ik daar wat meer over uitleggen.

 

Wij komen op aarde met een plan, een missie, een doel.

 

En onze blauwdruk is daar perfect voor gemaakt. Alles wat wij nodig hebben aan vaardigheden, uitdagingen, lessen en gaven zitten in onze unieke blauwdruk. Dat zorgt ervoor dat wij vol gas kunnen gaan voor ons plan, onze missie, ons doel.

 

En dan begint het leven ook.

En door allerlei ervaringen en gebeurtenissen raken van onze blauwdruk.

 

Hoe dan?, hoor ik je zeggen.

Simpel voorbeeld: Als klein meisje was ik al net zo heldervoelend en helderwetend als dat ik nu ben. Dit zijn gaven die al in mijn blauwdruk zitten, die bij mij horen. Maar zeg nu zelf: Zou jij iets aannemen van een klein meisje van 3, 4 jaar? En dus werd er naar veel van wat ik zei niet geluisterd of op gereageerd. Ik werd daardoor onzeker in het gebruik van de gaven en ik begon te geloven dat wat ik wist en voelde misschien toch niet zo was.

En ik knipte als het ware de koorden naar deze stukken van mijzelf door en ging leven zoals ik dacht dat er van mij verwacht werd. Ik moest tenslotte overleven in deze wereld en blijkbaar waren mijn helderwetendheid en heldervoelendheid daar niet in gepast.

 

En zo, door de loop van de jaren, passen wij ons allemaal in meer of mindere mate aan, ten koste van onze eigen vaardigheden, uitdagingen, lessen en gaven. Wij raken steeds verder verwijdert van onze blauwdruk en dus van onze missie, ons plan, ons doel. Zoals een huis dat niet gebouwd is volgens de bijbehorende blauwdruk, zo wordt ook ons lichaam verzwakt en raakt steeds verder uit balans als wij niet op onze blauwdruk zitten. We voelen ons dan niet op onze plek en niet fijn.

 

Dit komt omdat je echte volledige Ik zich heel goed herinnnert wat de bedoeling is. Je Ik heeft door dat het niet volgens plan gaat. Daardoor ontstaan allerlei klachten, ongemakken, pijnen en verdriet. Een waardevol teken van je Ik om je weer te herinneren wat je hier kwam doen. Dat je van je blauwdruk af bent.

 

Sluit nu eens je ogen.

Doe maar, ik loop niet weg en ik doe ook niets engs.

Voel nu eens voor jezelf.

Haal even voor de geest wat je net heb gelezen, adem eens diep in en uit en voel.

Voel of jij nog wel op je blauwdruk zit!

 

Heb jij behoefte om verder te praten en te ontdekken of jij nog wel op je blauwdruk zit?

Of voelde je al heel duidelijk dat dit niet meer het geval is?

 

Je bent van harte welkom in mijn praktijk Eenvoudig Genezen, waar ik mensen zoals jij ondersteun om weer op je blauwdruk te komen, zodat JIJ kan doen wat je te doen hebt! Kijk voor de contactgegevens hier

 

oktober 19, 2018
Marjolein
eenvoudig genezen, blauwdruk, missie, ongemak, pijn, plan