Duik er gewoon eens in!

 

 

 

Wat doet de titel met jou?

‘Duik er gewoon eens in!’

 

Denk je gelijk: ‘O, nee, mij niet gezien, wie weet wat ik allemaal tegen kom. Dat is veel te eng voor mij!’

Of word je helemaal blij en denk je:’ Echt wel. Kom maar op! Ik ben dol op een avontuurtje (of twee, hahaha)’

 

De titel brengt mij terug naar mijn tijd in Thailand, toen ik rondtrok als backpacker. Ik was al zwaar verbaasd en verheugd over het feit dat ik toch wel heel leuk gezelschap was voor mijzelf. (zie de blog ‘Hoe de jungle mijn thuis werd’)

Na drie weken door de binnenlanden van Thailand te hebben gezworven waren mijn medebackpacker en ik er wel aan toe eindelijk die schitterende witte stranden te zien en wat te kunnen afkoelen.

Dus even niet backpackers-style mar wel lekker snel met het vliegtuig naar Koh Samui om de dag erna met de veerboot naar Koh Tao te varen.

 

Ben je wel eens in Thailand geweest?

Of misschien zelfs wel op Koh Samui of Koh Tao?

 

Dan snap je dat ik, nu ik  er weer zo sterk aan terug denk, haast tranen in mijn ogen heb. Het is zo’n mooie, tropische en relaxte omgeving.

We namen een simpel huisje op drie keer struikelen van het strand en ik ging op zoek naar een Nederlandse duikinstructeur. Ik wilde zo graag leren duiken. Vroeger had ik al alle zwemdiploma’s gehaald die je maar kan bedenken, maar van het echte duiken met perslucht was het nog niet gekomen.

Een Nederlandse instructeur was wat lastig maar een cursus volgen in het Engels was geen probleem. En zo begon mijn grote avontuur in de onderwaterwereld. Ik dook er gewoon in!

 

Wat een geluk dat je van te voren niet precies weet waar je induikt

 

Tijdens de zwembadsessies vond ik het soms echt retespannend en er was zelfs een moment dat ik dacht: ‘Laat maar, ik kap er mee , ik ben niet geschikt om onder water te ademen’.

Maar met behulp van een goede instructeur mijn angsten onder ogen gezien en geoefend tot ik er vertrouwd mee was.

Na die zwembadsessies om de “bijzondere verrichtingen” te leren was het tijd voor de echte grote open Golf van Thailand!

En o boy, wat een feest was dat. Alsof je in een aquarium duikt. Zoveel vissen, kleuren en koralen. Schildpadden en  pijlstaartinktvissen.

Kortom, enorm genieten!

En ik was blij!

Zo blij als een kind!

 

Ken je nog dat onbezorgde blije gevoel dat je als kind had? Gewoon heerlijk genieten en dat genieten ook als een gewoon recht zien?

Nou, dat gebeurde daar onder water ook weer bij mij. Ik vond een stukje Marjolein waarvan ik dacht dat ik het kwijt was geraakt in de puberteit.

Vrolijk, onbezorgd, geduldig en relaxt. Wow, was dat al die jaren gewoon verstopt geweest maar niet echt weg? Wat een schat dook ik daar op uit de diepten van de Golf van Thailand!

 

Daar heb ik geleerd dat het zeker de moeite waard is soms ergens letterlijk of figuurlijk in te duiken. Het kan even heel eng zijn, maar het levert uiteindelijk zo iets moois op! Geef jezelf de kans ergens in te mogen duiken, omring je met fijne mensen die jou kunnen helpen en kom met een grote grijns weer boven!

 

Zo werkt dat ook voor jouw helingsproces. Het kan even heel confronterend zijn te ontdekken wat jou tegen houdt en wat jou dus ziek maakt. Maar met de juiste mensen om je heen, kan ook jij veilig die diepte in en met een grote grijns weer boven komen!

 

Van 15 juni tot 17 juni kan ik jouw “diepduikinstructeur” zijn voor een unieke ervaring: Deep Soul Diving . Wij gaan drie dagen de diepte in om te ontdekken wat jou tegenhoudt, welke stuk oud verdriet of angst jou nog steeds in de weg zit, waar en hoe je dat los kan laten en hoe jij een nieuw patroon kan integreren voor jouw toekomst.

Het is een combinatie van therapie, massage, inzichten, rust, uiteraard natuur en ook veel lachen! Spreekt het je nu al aan en wil je meer info bel of app mij even op 06-37408262.

april 12, 2018
Marjolein
story