Een vreemde taal lastig??

 

Altijd weer spannend.

Je landt in een heel nieuw en onbekend land.

De borden wijzen je de weg naar je bagageband.

Heerlijk hoor, van de tekens die toch lekker universeel zijn.

Nog even geen gedoe met een andere taal.

Ook de immigratiedienst gaat meestal nog wel goed, want we zijn allemaal dol op het steenkolen Engels. En je glimlacht eens vriendelijk.

Zo, ook die hobbel is genomen. Je bent officieel in een heel ander land en misschien zelfs wel in een heel andere tijdzone en op een ander continent.

 

Whoohoo, laat het avontuur maar beginnen.

En die begint ook daadwerkelijk. Steeds minder bekende woorden en borden.

En hoe werkt het eigenlijk in dit land met een taxi regelen?

Door mijn vele reizen kwam ik erachter dat daar zoveel verschillende mogelijkheden voor zijn. Van strak georganiseerd tot wie de grootste mond heeft, krijgt de beste taxi(rit).

Op een briefje of een kaart laat je zien welk hotel jouw voorkeur heeft en je leunt voorzichtig achterover, om de nieuwe omgeving eens heerlijk in je op te nemen. Voorzichtig, omdat je hoopt dat die taxichauffeur jou toch echt goed heeft begrepen. Je weet maar nooit!

Je opent je rugtas en kijkt voor de zekerheid even of je woordenboek of het beroemde  vakantietaalboekje “Hoe en wat in het ……..” binnen handbereik ligt.  Check! Naast je camera, vreemde valuta en je reservering ligt daar je levenslijn voor de komende tijd: de vertaling van een voor jouw vreemde taal naar en taal die je wel kent en begrijpt.

 

En dat is exact wat ik voor jullie aan het maken ben. Een vertaling en uitleg van een taal die je nu niet begrijpt naar een taal die jij wel begrijpt. Waar je wat mee kan. Het gaat om de taal van pijn. We voelen allemaal wel eens pijn of je hebt last van een orgaan. Maar wat zegt het eigenlijk? Je weet het niet want die taal spreek jij niet.

Ik ben een snelle checklist aan het maken waarop jij kan kijken welke emotie er bij welk orgaan hoort en wat de plaats van jouw pijn in je lichaam jou wil vertellen. Want een pijn in de knie zegt heel iets anders dan een pijn in de nek. Het is een Echte Hulp Bij Onze PIJN (EHBO PIJN).

Wil jij een van de eerste zijn die deze checklist ontvangt? Schrijf je dan snel in via deze link.

 

 

maart 9, 2018
Marjolein
story