Mijn achtergrond

 

 

Mijn naam is Marjolein Top (1975).

Na een actief en sportief leven als politie-agent en duik-instructeur, kreeg ik in 2009 onverklaarbaar veel last van mijn onderrug en bekken.

De medische wereld kwam uiteindelijk  met de diagnose bekkeninstabiliteit, alhoewel mijn zoontje toen al ruim 6 maanden was en ik tijdens en na de zwangerschap geen last van bekkeninstabiliteit heb gehad.

Ik kon door de pijn niet voor mijn eigen zoon zorgen en mijn werk voortzetten werd onmogelijk. Diverse reguliere en complementaire therapieën geprobeerd maar nooit met blijvend resultaat. Uiteindelijk kreegik te horen van mijn huisarts dat ik er maar mij moest leren leven, ik had pech. Het woord opgeven en pech kwamen gelukkig niet in mijn woordenbooek voor. Wel therapiemoeheid. Ik wist niet meer waar ik het zoeken moest, letterlijk en figuurlijk.

 

Begin 2011 kwam ik in aanraking met Body Stress Release.

Na de eerste behandeling kon ik eindelijk weer een nacht goed slapen.

Dit was voor mij het begin van mijn weg naar herstel, naar het helen van mijn fysieke lichaam. 

Medio 2011 durfde ik te solliciteren naar een opleidingsplaats op de Body Stress Release Academy in Zuid Afrika. Ik voelde mijn lichaam langzaam maar zeker weer sterker worden.

Mijn geluk was groot toen ik hoorde dat ik was aangenomen voor de opleiding in 2012. Ik mocht mensen weer hoop geven en daadwerkelijk helpen in een wereld van “leer er maar mee leven”.

 

 

Mijn nieuwsgierigheid

 

 

Door dag in, dag uit te werken met mensen en hun klachten werd mijn nieuwsgierigheid nog meer geprikkeld. Waar sommigen mensen zo snel opknapten van hun klachten en ongemakken, bleven anderen langer tobben of kwam het weer terug. Uiteraard is geen lichaam hetzelfde en geen mens is gelijk. Maar ik wilde meer weten. Kijken of er een antwoord op die vraag was. Ik kwam uit bij de HBO opleiding voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde van Instituut EEN® .  Deze opleiding gaf mij de tools om te werken aan het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn. Een perfecte aanvulling en volgende stap in de zoektocht naar de taal van pijn. 

Omdat deze opleiding zo divers was, was hij ook uitermate geschikt voor mijn onstilbare nieuwsgierigheid en honger naar antwoorden. Zo zijn ook antwoorden gevonden in de Neuro4profiel coach opleiding en in de traditionele Siberische en Taoistische wijze om de interne organen te helen.

 

 

Mijn passie

Doordat ik zelf zo abrupt in het leven stil werd gezet, heb ik tijd gehad om daadwerkelijk stil te staan bij het verwerken van ervaringen en emoties. Ik heb geleerd weer meer naar onze natuurlijke signalen te luisteren. Dit heeft ook een hernieuwde liefde voor de natuur gebracht. Ik was altijd al dol op het water en vooral de zee. De rust die ik tijdens het duiken vond, vind ik nu in het wandelen. Het grote voordeel van wandelen ervaar ik in de verstilling, in de rust die het brengt. Het gaat niet snel, want dan loop je hard. En omdat alles al zo snel in onze wereld gaat, is dit een verademing! En als je op zoek bent naar een antwoord: parkeer de vraag in je hoofd, trek je wandelschoenen aan en ga! Kijk lekker om je heen en laat je verrassen door Moeder Natuur die je het antwoord geeft.

 

Kracht van Moeder Natuur

 

Moeder Natuur heeft mij onlangs weer verrast met haar kracht. Ik werd voorgesteld aan de Essentiele olien van Do Terra. Stuk voor stuk prachtige olien die onze gezondheod kunnen verbeteren, op zowel fysiek als emotioneel vlak. Ik mag ook met deze mooie olien behandelen in de Symphony of the Cells. Maar je hoeft geen therapeut te zijn om met deze krachtpasters van Moeder Natuur te kunnen werken. Ik geef ook met veel liefde workshops over de olien en hun gebruik zodat iedereen ze veilig in kan zetten voor zijn eigen gezondheid of die van de mensen om hen heen!