Mijn achtergrond

 

 

Mijn naam is Marjolein Top (1975).

Na een actief en sportief leven als politie-agent en duik-instructeur, kreeg ik in 2009 onverklaarbaar veel last van mijn onderrug en bekken.

De medische wereld kwam uiteindelijk  met de diagnose bekkeninstabiliteit, alhoewel mijn zoontje toen al ruim 6 maanden was en ik tijdens en na de zwangerschap geen last van bekkeninstabiliteit heb gehad.

Ik kon door de pijn niet voor mijn eigen zoon zorgen en mijn werk voortzetten werd onmogelijk. Diverse reguliere en complementaire therapieën geprobeerd maar nooit met blijvend resultaat. Uiteindelijk kreegik te horen van mijn huisarts dat ik er maar mij moest leren leven, ik had pech. Het woord opgeven en pech kwamen gelukkig niet in mijn woordenbooek voor. Wel therapiemoeheid. Ik wist niet meer waar ik het zoeken moest, letterlijk en figuurlijk.

 

Begin 2011 kwam ik in aanraking met Body Stress Release.

Na de eerste behandeling kon ik eindelijk weer een nacht goed slapen.

Dit was voor mij het begin van het zelfhelende proces wat Body Stress Release in werking stelt. 

Medio 2011 durfde ik te solliciteren naar een opleidingsplaats op de Body Stress Release Academy in Zuid Afrika. Ik voelde mijn lichaam langzaam maar zeker weer beter worden.

Mijn geluk was groot toen ik hoorde dat ik was aangenomen voor de opleiding in 2012. Body Stress Release heeft mij mijn lichaam en levensenergie terug gegeven en deze mogelijkheid wil ik heel graag doorgeven aan anderen.

 

 

Mijn nieuwsgierigheid

 

 

Door dag in, dag uit te werken met mensen en hun klachten werd mijn nieuwsgierigheid nog meer geprikkeld. Waar sommigen mensen zo snel opknapten van hun klachten en ongemakken, bleven anderen langer tobben of kwam het weer terug. Uiteraard is geen lichaam hetzelfde en geen mens is gelijk. Maar ik wilde meer weten. Kijken of er een antwoord op die vraag was. Ik kwam uit bij de HBO opleiding van Instituut EEN® voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde.  Deze opleiding gaf mij de tools om te werken aan het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn. Een perfecte aanvulling bij mijn al bestaande behandelmethode Body Stress Release. 

Omdat deze opleiding zo divers is, was hij ook heel geschikt voor mij en mijn onstilbare nieuwsgierigheid. De modules gaven veel basiskennis en ik kan deze steeds weer verder verdiepen met extra opleidingen en curssussen.

Zo is de laatste aanvullending hierop het werken met neurotransmitters via het Neuro4profiel.

 

 

Mijn passie

Doordat ik zelf zo abrupt in het leven stil werd gezet, heb ik tijd gehad om daadwerkelijk stil te staan bij het verwerken van ervaringen en emoties. Ik heb geleerd weer meer naar onze natuurlijke signalen te luisteren. Dit heeft ook een hernieuwde liefde voor de natuur gebracht. Ik was altijd al dol op het water en vooral de zee. De rust die ik tijdens het duiken vond, vind ik nu in het wandelen. Het grote voordeel van wandelen ervaar ik in de verstilling. Je kan niet snel even gaan, wandelen duurt gewoon lang. Het gaat niet snel, dan loop je hard. En omdat alles al zo snel in onze wereld gaat, is dit een verademing! En als je op zoek bent naar een antwoord: parkeer de vraag in je hoofd, trek je wandelschoenen aan en ga! Kijk lekker om je heen en laat je verrassen door de natuur die je het antwoord geeft.

 

 

De natuur is een bron van wijsheid en genezing voor ons.