Praten met je cellen??

 

Wist jij dat je cellen elke keer, net voor ze weer vernieuwen een conversatie hebben en vragen: ‘Hetzelfde of niet?’ 

 

Hoe tof is dat??

En hoe raar is het dat wij zo weinig met deze info doen. We laten de cellen maar gewoon delen en dus is het antwoord: ’Niet.’

We gaan er maar vanuit dat we verouderen, dat we pijn en klachten hebben en dat deze klachten niet “zomaar” weggaan. Klopt, ze gaan ook niet “zomaar” weg, maar we kunnen ze wel een veel betere instructie geven waardoor er verandering kan optreden.

 

‘Ok, hoe geven we in vredesnaam cellen instructies?’  Nou, heel simpel. Jouw cellen zijn een onderdeel van wie jij bent. Daar begint de eerste bewustwording. Jij bent je lichaam en je lichaam is de fysieke uiting van je ziel. Dus waarom zouden we niet praten met onze cellen, daar waar het niet lekker loopt? Waarom niet elke dag aan je cellen vertellen: ’Niet hetzelfde maar beter graag!’

 

Dit werkt als een mantra, dag na dag, waardoor er langzaam een verandering komt, eerst in je bewustzijn en daarna in je fysieke lichaam.

 

mijn ervaring

 

Zelf heb ik dit proces een paar jaar geleden echt mogen ervaren. 6 Maanden na de geboorte van mijn zoon weigerde mijn lichaam mij te dragen voor langere tijd. Zitten, lopen, staan, het was allemaal drama en niet te doen. Uiteindelijk, na ruim een jaar werd mij verteld dat ik er maar mee moest leren leven. Alles in mij riep: ‘Echt niet, ik was gezond, ik word gezond.’

 

En dat is heel lang mijn mantra geweest. Ik knapte wel op maar niet voldoende om echt weer mooie plannen te maken. Ik snapte het niet. Ik was zo goed bezig. Ik luisterde naar mijn lichaam. Ik werkte aan oud zeer. Ik veranderde gedachtepatronen en toch bleef ik hangen in mijn herstel.

En op een dag ging er ineens een lichtje branden. Of beter gezegd: I was struck by lightning!

Sorry voor het Engels, maar dat was het wel. En geraakt door de bliksem, mwahhh, klinkt toch net even anders.

 

Ik had dag in dag uit en ik denk zelf al wel jaar in jaar uit gezegd: “Ik word gezond”.

Ja lekker, dat is een opdracht aan mijn cellen voor de toekomst. Dus….. die bleven hangen in een oud proces en gaven mij precies wat ik vroeg. Ik ben toen gaan vragen om een krachtig en gezond lichaam.

Elke ochtend stond ik op en zei in de spiegel tegen mijzelf: ‘ Ik heb een krachtig en gezond lichaam.” Nou, de eerste tijd keek ik mijzelf altijd aan en dacht: ‘Wie neem jij in de maling?’

Want we zijn helemaal niet gewend te praten met ons lichaam en onze cellen. Maar het resulteerde dat ik echt een sterker en gezonder lichaam kreeg en nog steeds krijg. Als ik kijk naar wat ik steeds meer en meer kan, dan word ik zo blij. Het zijn tegenwoordig geen grote dingen meer die veranderen, maar als ik zomervakanties met elkaar vergelijk zie ik een groei in activiteiten en duur die ik nooit voor mogelijk had gehouden toen ik niets meer kon.

 

Dus…….

 

Begin te praten met je cellen! Je cellen praten tenslotte ook met jou. Of soms schreeuwen ze zelf, want we luisteren meestal niet naar dat lieve, zachte gemurmel dat we van onze blauwdruk afraken. Gun jezelf de zachtheid van de eerste waarschuwingen, zodat je niet hoef te worden stilgezet door een burn-out of een ongeluk of…vul zelf maar in.

 

Benieuwd wat je cellen vertellen?  Wat jouw Ziel vertelt door je fysieke lichaam? Ik heb een grove onderverdeling gemaakt in mijn gratis e-book EHBO Pijn. Deze kan je hier aan vragen.

juni 22, 2018
Marjolein
story